Ingrediente

  • 500 g mazare verde congelata
  • 1/2 lingurita sare Gasesti aici
  • 2 linguri fulgi de drojdie inactiva Gasesti aici
  • 5 linguri ulei de masline Gasesti aici
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 2 catei de usturoi

La fiecare pas aud personae care se plang de lipsa timpului. Pentru cei mai multi dintre noi, timpul liber se pare ca a devenit un lux. Suntem parca fugariti de tot felul de activitati si uitam sa ne mai ocupam si de noi, de minte, trup si suflet.

Din acest motiv, incerc sa gasesc atat pentru mine cat si pentru voi, cei care urmaresc acest blog, retete cat mai simple, gustoase si cu un aport nutritiv suficient pentru organism. Astfel, timpul petrecut in bucatarie este considerabil diminuat, papilele gustative sunt fericite iar corpul nostru ne va multumi pentru ca il tratam bine 🙂

Pentru astazi am ales un pate de mazare verde pe care il puteti prepara in maxim 30 minute.

Indicatii

  1. Punem aproximativ 1.5 l de apa la fiert iar cand aceasta clocoteste adaugam mazarea congelata si fierbem aproximativ 10-15 minute.
  2. Dupa ce mazarea a fiert, scurgem apa, adaugam restul ingredientelor si mixam pana obtinem o pasta, cat mazarea este inca fiebinte, pentru a-i pastra culoarea intensa de verde. Daca pasta este prea tare mai puteti adauga 2-3 linguri din apa in care a fiert mazarea.

Ornam daca dorim, daca nu o servim ca atare pe o felie de paine proaspata, facuta in casa. Este foarte hranitoare iar servita la micul dejun va va da suficienta energie pana la masa de pranz.

Daca v-a placut reteta de pate de mazare verde va invit sa dati Subscribe la canalul de Youtube si sa o impartasiti cu prietenii vostri printr-un Share pe Facebook.

Vegantina – care iti doreste sa ai mai mult timp pentru minte, trup, si suflet 😉

(Visited 138 times, 1 visits today)