Ingrediente

Fie ca va ganditi ce sa pregatiti pentru micul dejun, pranz sau cina, in oricare din cele trei ocazii sigur nu veti da gres cu aceasta salata de orez.

Merge de minune in orice parte a zilei si unde mai pui ca pregatirea ei dureaza mai putin de 30 de minute.

Tot ce trebuie sa faceti este sa va procurati toate ingredientele iar in privinta orezului sa luati un orez excelent care nu se lipeste. Cel basmati se comporta foarte bine. Eu am folosit un orez Bob cu Bob si a fost excelent.

Indicatii

  1. Pentru jumatate de cana de orez puneti o cana si un sfert de apa la fiert. Asta daca orezul nu a fost inmuiat inainte. Eu il pun direct dar pentru cine obisnuieste sa il inmoaie inainte va trebui sa puna apa mai putina la fiert.
  2. Cand apa fierbe, adaugam orezul si lasam sa fiarba sub capac aproximativ 15 minute. Mai amestecam din cand in cand cu o furculita pentru a nu se lipi de fundul vasului si nici bobitele intre ele.
  3. Dupa ce orezul este fiert, lasam putin la racit daca dorim o salata mai calda. Daca preferam varianta rece asteptam pana se raceste de tot si adaugam restul ingredientelor. Ardeiul si avocadoul taiate cubulete si restul in forma lor bruta.

Rezultatul, o salata de orez rapida, gustoasa si sanatoasa. Sa tot gatesti asa mancaruri 🙂

Daca v-a placut reteta pentru salata de orez va invit sa dati Subscribe la canalul de Youtube si sa o impartasiti cu prietenii vostri printr-un Share pe Facebook.

Vegantina – care vrea sa te ajute sa gatesti simplu, rapid si sanatos 🙂

(Visited 20 times, 1 visits today)