Ingrediente chifle

  • 350 ml apa calduta
  • 10 g drojdie uscata
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura zahar brut Gasesti aici
  • 3 linguri ulei de masline Gasesti aici
  • 550 g faina

Ingrediente burger

Ingrediente branza de caju

Vedeta de astazi, burger vegan de fasole rosie. Spuneti drept, cui nu-i plac burgerii? Stiu ca mai toata lumea ii adora, in special daca sunt facuti in casa. Si pentru ca atunci cand mananc un burger vreau sa fie sanatos dar si gustos, am ales o varianta care sa intruneasca toate conditiile. Un burger vegan gustos, sanatos, plin de fibre si proteine specifice ingredientului principal: fasolea rosie.

Indicatii

  1. Sa incepem cu inceputul. Prima data m-am ocupat de chifle. Eu am optat pentru a le face in casa insa le puteti cumpara gata facute din comert daca aveti o sursa unde nu se pun tot felul de ingrediente dubioase, nocive pentru sanatate. Va recomand totusi sa incercati sa preparati voi chiflele pentru ca rezultatul final merita tot efortul vostru ๐Ÿ™‚
  2. Pentru inceput adaugam apa, drojdia si cateva linguri de faina, dupa care amestecam si lasam in jur de 20 de minute pentru ca drojdia sa devina activa. Semnul ca putem continua cu restul ingredientelor este spuma care se va vedea la suprafata. Adaugam si ingredientele celelalte, framantam, dupa care lasam la dospit in jur de 30 de minute. Aluatul se va dubla in dimensiuni, semn ca putem forma chiflele.
  3. In timp ce aluatul este lasat la dospit nu pierdem timpul, ne ocupam de interiorul burgerului si anume de chifteluta din fasole. Aici lucrurile sunt si mai simple, inmuiem ceapa si usturoiul prin calire in apa, adaugam peste fasolea rosie, pasam putin si amestecam restul ingredientelor. Pentru formarea burgerilor eu m-am folosit de un capac de borcan mai adanc pentru a-i face cat mai uniformi dar se pot modela si in mana evident. Dam la cuptor pentru aproximatix 20 de minute chiftelutele din fasole iar mai apoi coacem si chiflele pentru burger timp de aproximatix 30 minute
  4. Cat timp se coc chiflele, ne ocupam de toppingul din burgeri adica de branzica de caju. Mixam toate ingredintele: caju, zeama de lamaie, ulei de cocos, fulgi de drojdie, usturoi, sare si apa iar in cel mult un minut avem o branzica delicioasa si sanatoasa. Nimic mai simplu.

Dupa ce toate elementele sunt gata coapte si pregatite, asamblam burgerul vegan dupa dorinta inimii. Noi l-am servit cu salata, branzica de caju si rosii dar mai puteti adauga ceapa, ketchup sau ce va mai place. Toata reteta de burger vegan nu ar trebui sa va ia mai mult de 2 ore. Din cantitatile amintite, mie mi-au iesit 7-8 burgeri. Depinde cat de mari ii faceti.

Daca v-a placut reteta de burger vegan va invit sa dati Subscribe la canalul de Youtube si sa o impartasiti cu prietenii vostri printr-un Share pe Facebook.

Sa aveti pofta, zic! ๐Ÿ™‚
Vegantina – care s-a indragostit de burgeri vegani ๐Ÿ™‚

(Visited 354 times, 2 visits today)