Ingrediente chifla

  • 4 cartofi potriviti
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 100 g conopida
  • 100 g ciuperci pleurotus
  • 100 g soia granule
  • 1 lingurita sare Gasesti aici
  • 1 lingurita boia picanta Gasesti aici
  • 1 lingurita boia dulce Gasesti aici
  • 40 ml ulei de masline Gasesti aici
  • 100 ml sos de rosii

Cine s-ar fi gandit ca putem transforma clasica musaca intr-o reteta vegana usoara si sanatoasa. Trebuie sa recunosc ca nicioadata nu mi-a placut sa respect o reteta exact cum era in forma originala, decat in cazul unor prajituri la care daca folosesti alte cantitati sau ingrediente in locul celor recomandate sigur dai gres.

Deci probabil dupa cum deja intuiti si aceasta reteta de musaca vegana am facut-o cu mici adaptari personale si credeti-ma a iesit foarte buna. Sotul meu e martor si poate confirma ca a fost delicioasa chiar daca el e mare fan al carnitei in preparate 🙂

Indicatii

  1. Straturile le-am facut din 4 cartofi potriviti ca marime si un dovlecel. Pentru realizarea compozitiei va puteti pune imaginatia la lucru si sa alegeti ce ingrediente doriti. Eu am folosit ceapa, morcov, conopida, ciuperci, soia si sos de rosii insa daca nu va place de exemplu conopida, puteti sa o eliminati sau sa o inlocuiti cu altceva. Am folosit-o fiindca aveam in casa dar am incercat si varianta fara si a iesit delicioasa. Ciupercile dau un gust deosebit dar daca totusi nu va sunt pe plac puteti pune mai multa soia sau si mai bun, chiar nuca macinata. Mama mea facea cu nuca si era foarte buna.
  2. Ingredientele mentionate in filmulet pentru umplutura le-am calit in apa, cum fac de obicei. Nu imi place sa calesc in ulei pentru ca nu este sanatos. Uleiul il adaug dupa ce am stins focul. Dupa ce s-au inabusit, tai cartofii si dovleceii felii si incep sa asamblez straturile. La final dam la cuptor in jur de 30 de minute. Deasupra am presarat fulgi de drojdie.

A iesit o musaca vegana delicioasa si blanda pentru stomacul nostru. Pe langa faptul ca nu veti mai simti nevoia de branza, ou sau smantana asa cum se pune in mod obisnuit deasupra, are si multiple beneficii pentru organism.

Daca v-a placut reteta de musaca vegana va invit sa dati Subscribe la canalul de Youtube si sa o impartasiti cu prietenii vostri printr-un Share pe Facebook.

Ne vedem la reteta urmatoare.
Vegantina – care modifica retetele dupa bunul plac 🙂

(Visited 397 times, 1 visits today)