Ingrediente

  • 300 g faina
  • 100 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 1 varf lingurita de sare Gasesti aici
  • 500 g mere rase (pentru umplutura)

Pentru ca mama este cea mai grijulie persoana din lume (cine ma poate contrazice? πŸ™‚ ), bineinteles ca nici iarna aceasta nu ne-au lipsit merele rase din congelator. Gata pregatite, doar de aruncat intr-o bucata de aluat.

Si pentru ca ne-a venit pofta de ceva dulce, m-am gandit la o placinta cu mere, mai ales ca tot aveam de-a gata merele. Insa parca n-as fi vrut sa mai stau dupa aluat pana dospeste asa ca, am incercat varianta de aluat nedospit. O reteta rapida, pe placul meu πŸ™‚

Indicatii

  1. In caz ca nu aveti mere rase la congelator, procedura e simpla. Cumparati cam un kg de mere, le spalati, le dati pe razatoare cu sau fara coaja si le caliti pana scade zeama din ele. Daca nu sunt dulci merele si simtit nevoia, mai puteti adauga putin zahar brut.
  2. Am inceput prin a amesteca faina cu apa, uleiul si praful de sare dupa care am framantat bine pana am obtinut un aluat fin, aproximativ 10 minute.
  3. Aluatul rezultat l-am impartit in doua si am intins din el folosind sucitorul doua foi nu prea subtiri, altfel la copt se vor sparge.
  4. Pe fiecare foaie am pus cate jumatate din compozitia de mere, am presarat scortisoara deasupra si le-am rulat cu grija.
  5. Le-am dat in cuptorul incins aproximativ o ora, la foc mic. Aici e dupa cuptorul fiecaruia. Eu daca il dau mai tare risc sa se arda, asa ca prefer sa coc la foc mai mic unele aluaturi.

A iesit o placinta cu mere delicioasa cum nici eu nu ma asteptam. Am crezut ca atunci cand se va raci aluatul va deveni tare, insa a ramas la fel de bun. Oricum nu a rezistat prea mult pentru ca in cateva ore am devorat-o pe toata, cam atat de buna a fost.

Daca v-a placut reteta pentru placinta cu mere va invit sa dati Subscribe la canalul de Youtube si sa o impartasiti cu prietenii vostri printr-un Share pe Facebook.

Vegantina – careia ii plac retetele simple πŸ™‚

(Visited 997 times, 1 visits today)