Ingrediente

Trebuie sa va spun inca de la inceput ca pentru a realiza acest desert veti avea nevoie de rabdare, multa rabdare πŸ™‚ Daca sunteti presat de timp sau nu aveti chef de stat in bucatarie, nu va apucati de treaba pentru ca e posibil ca rezultatul sa nu fie pe masura asteptarilor.

Dar, daca va plac bezelele asa cum imi plac si mie, va incurajez sa va rezervati ceva timp pentru delicatele pricomigdale. De ce am spus bezele? Pai, practic este o reteta de bezele la care am adaugat migdale si nuci. Si uite asa am transformat bezelele in pricomigdale.

Acum probabil ca v-am derutat putin pentru ca aici suntem obisnuiti cu retete vegane si dupa cum stim din mosi stramosi, ambele, atat bezelele cat si pricomigdalele nu se pot realiza fara albus de ou. Ei bine, in ziua de astazi totul este posibil πŸ™‚

Dupa cum ati putut vedea si in ingredintele enumerate, reteta nu contine albus de ou ci aquafaba. Aquafaba este acel lichid din conservele de naut, fasole, mazare, linte sau chiar tofu. Practic, este apa in care au fiert acestea, foarte concentrata si care contine multe proteine vegetale.

Eu am ales varianta de conserva, insa se poate pregati si acasa dupa ce au fiert aceste boabe, doar ca este un proces mai lung, lichidul trebuie sa fie ceva mai vascos. Am folosit lichidul dintr-o conserva mica de naut si mi-au iesit doua tavi de pricomigdale. As zice eu suficiente πŸ™‚

Indicatii

  1. Asadar, am pus aquafaba intr-un vas mai adanc si am inceput sa mixez adaugand din cand in cand zaharul pana am terminat cele 150 de grame.
  2. Eu am mixat aproximativ o ora, cu un mixer obisnuit, dar probabil daca aveti unul mai puternic, procesul se poate scurta. Ideea e sa obtineti o consistenta ca de albus de ou batut spuma care sa stea aproape ferm pe tel. Spun “aproape” pentru ca mie nu mi-a iesit chiar atat de ferma insa atunci cand am adaugat migdalele si nucile, compozitia s-a mai ingrosat si a fost ok.
  3. Pentru a le da forma pe care o stim cu totii, am folosit un pos, dar daca nu mergeti cu ele la expozitie, puteti incerca si cu o lingura πŸ™‚
  4. Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt, le asezam in sir indian, si le dam la cuptorul incalzit in prealabil si la foc mic.
  5. Le tinem 5-10 minute cu usa inchisa dupa care intredeschidem usa cuptorului si le mai tinem la copt aproximativ o ora si jumatate. Este nevoie de usa intredeschisa pentru a se usca, altfel, aparent vor arata coapte insa la atigere vor fi moi deci, necoapte. Asa ca, din cand in cand probam cu cate un degetel si atunci cand s-au intarit deasupra sunt gata.
  6. Tot procesul dureaza in jur de 2-3 ore. Doar v-am spus ca trebuie sa aveti rabdare cu micutele pricomigdale πŸ™‚

Daca v-a placut reteta pentru pricomigdale va invit sa dati Subscribe la canalul de Youtube si sa o impartasiti cu prietenii vostri printr-un Share pe Facebook.

Vegantina – care ca prin minune, a avut rabdare cu prcomigdalele πŸ™‚

(Visited 454 times, 1 visits today)