Ingrediente blat

Ingrediente crema de afine

Ingrediente crema de ciocolata

Nu stiu despre voi, dar eu nu stiu ce m-as face fara dulciuri. Le-as manca non-stop πŸ™‚ Slava Domnului ca in secolul nostru, avem atat de multe variante raw si vegane ce pot fi consumate fara restrictii. Insa atentie, in toate trebuie sa existe cumpatare, chiar si atunci cand vine vorba de aceste dulciuri delicioase si sanatoase.

Datorita continutului bogat in nuci si alune, consumand o cantitate exagerata, chiar si acestea ne pot provoca neplaceri, v-o spun din experienta unei mari consumatoare de dulciuri πŸ™‚

Si pentru ca ciocolata merge de minune cu un fruct dulce acrisor, m-am hotarat sa fac acest minunat tort raw vegan de ciocolata si afine.

Mi-am procurat repede toate ingredientele, care nu sunt deloc sofisticate si se gasesc peste tot in market sau Plafar, dupa care am trecut la executie. Eu am folosit un mix de diferite nuci insa nu este obligatoriu sa faceti la fel.

Pentru blat puteti folosi doar migdale sau doar nuci iar pentru cele 2 creme doar caju, restul ingredientelor ramanand neschimbate. Trebuie hidratate min 3 ore astfel fiind si mai usor de digerat. Eu le-am lasat peste noapte iar dimineata le-am clatit bine cu apa rece.

Indicatii

  1. Pentru fiecare strat, mixam ingredientele mentionate in video. La blat e bine sa nu mixam pana se face crema, e placut sa aiba o textura putin mai diferita fata de cremozitatea celorlalte 2 straturi.
  2. Cand incepem asamblarea, dupa asezarea unui strat, dam la congelator pana il pregatim pe urmatorul. Astfel evitam amestecarea cremelor una cu alta. Cu cat aparatul pe care il folositi la mixat este mai puternic cu atat si cremele vor iesi mai fine. Eu nu am un aparat atat de performant insa nu va faceti griji, va iesi la fel de gustos πŸ™‚
  3. Dupa ce am terminat cu asezarea celor trei straturi, blat, crema de afine si crema de ciocolata, ornam dupa preferinta. Eu am folosit afine si zmeura insa e la libera alegere pasul acesta. Dam tortul la congelator pentru aproximativ 3 ore. Este potrivit pentru servit atunci cand inelul tavii in care l-am pregatit iese usor fara a se desprinde cu tot cu creme.

In cazul in care lasati deliciosul tort raw vegan de ciocolata si afine peste noapte in congelator, nu uitati sa il scoateti cu 30 minute inainte de a-l servi, altfel, il veti admira de la distanta πŸ™‚

Se poate pastra la congelator mai multe zile, insa, pentru a profita de savoarea si beneficiile fiecarui ingredient este bine sa-l consumam cat mai proaspat. Sa auzim numai de bine pana la urmatoarea reteta.

Daca v-a placut reteta pentru tort raw vegan de ciocolata si afine va invit sa dati Subscribe la canalul de Youtube si sa o impartasiti cu prietenii vostri printr-un Share pe Facebook.

Vegantina – care ar manca dulciuri non-stop πŸ™‚

(Visited 1,470 times, 6 visits today)